Великі навчання батальйону тероборони в Києві: стрілянина, тактмед і сім депутатів. ФОТО

 

112-та окрема бригада територіальної оборони Києва провела “стрілецький день” для резервістів та військовозобов’язаних. У навчаннях також взяли участь сім депутатів Київської міськради, серед яких одна жінка.

Як передає “Новинарня“, про це за підсумками “стрілецького дня” 22 лютого повідомила пресслужба 112 обтро.

“Крім стрільб із бойової зброї, учасники вчилися облаштовувати блокпости й оглядати транспорт, долати мінно-вибухові загородження, тренувалися надавати невідкладну допомогу на занятті з тактичної медицини, ефективно рухатися зі зброєю”, – розповіли в підрозділі.

Стрілецький день було проведено на базі товариства “Варта Київської Русі” у Броварах.

Участь у навчаннях узяли близько 200 осіб – як військовослужбовців резерву, так і військовозобов’язаних з-поза ОР.

Фото: ФБ 112 бтро

Серед інших, до навчань резервістів долучилися депутати Київради – члени фракції БПП “Солідарність”: Сергій Артеменко, Віктор Грушко, Ярослав Діденко, Юрій Зубко, Наталія Маслова, Олександр Міщенко та Володимир Шарій.

П’ятеро резервістів у “стрілецький день” присягнули на вірність українському народові.

Заняття із тактичної медицини включало в себе теоретичну частину та практичну перевірку отриманих знань для закріплення. Резервісти внаслідок раптового умовного “обстрілу” отримували умовні “поранення” у вигляді папірців із різними симптомами, а їхні колеги мали своєчасно надати допомогу відповідно до характеру “поранень”.

Заняття з інструкторкою Ольгою Омельчук. Фото: ФБ 112 бтро

Інструктор із тактичної медицини Ольга Омельчук пояснила: вміння надавати першу невідкладну домедичну допомогу – одна із найкорисніших навичок у цивільному житті та повсякденні. Омельчук навчає цього резервістів за власною розробленою методикою “КОЛЕСО”.

“Алгоритм КОЛЕСО означає первинну перевірку пораненого за наступними параметрами та є абревіатурою з наступним розшифруванням: К – кровотеча, О – огляд дихальних шляхів, Л – стан легень, Е – ефективність дихання, С – робота серця, О – огляд тіла й оцінка свідомості”, – пояснила Ольга Омельчук.

Фото: ФБ 112 бтро

Присутній на заняттях в.о. начальника управління ТРО командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Сергій Чуджановський заявив, що за теробороною – майбутнє.

“Мені радісно бачити, що тут не лише резервісти у військовій формі, а є й цивільні, які хочуть навчитися боронити нашу Україну і в майбутньому стануть до лав територіальної оборони України”, – зазначив представник КСВ.

Депутати Київради сприйняли долучення до занять тероборони з великим емоційним підйомом. Зокрема, Наталія Маслова зазначила, що територіальна оборона не лише заряджає патріотизмом, а й деморалізує ворога.

“Раніше стріляла, хочу робити це частіше. Ідея тероборони чудова і вкрай необхідна. Стрілецький день – потужний захід, який, окрім знань та навичок першої медичної допомоги, ведення бойових дій, дає надзвичайний заряд патріотизму і впевненості, що ми зможемо захистити свою землю. Хотілося б, щоб було більше інформації про такі заняття і більше людей були залучені”, – сказала Наталія Маслова.

У бригаді зазначають, що всі охочі можуть долучитися до навчань і служби в підрозділах 112 обтро, звернувшись за місцем проживання у районний військкомат до офіцера, який відповідає за територіальну оборону.

Фото: ФБ 112 бтро

Фото: ФБ 112 бтро

Читайте також:
Новий законопроєкт про тероборону: терміни, зброя, жінки і гроші

Тероборона Києва: як офіцери 112-ї бригади навчалися планувати оборону столиці. РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.