Бойовики “ДНР” засудили на 15 років дезертира ЗСУ

 

В ОРДО так званий “суд” виніс вирок колишньому військовому ЗСУ за “участь в бойових діях на стороні збройних сил України”.

Про це в середу, 15 квітня, повідомив сайт сапаратистів Донецька “ДАН”.

Ексконтрактник ЗСУ дезертирував із військової частини зі зброєю. Щоби уникнути покарання на підконтрольній українському урядові території держави, чоловік переплив річку Кальміус і прибув у ОРДО.

Згодом він пішов на службу до так званої “народної міліції ДНР”, однак бойовики його затримали й арештували.

Фігурант “кримінальної справи” С. визнаний винним в скоєнні злочинів, передбачених статтями 232, 323, частиною 1 статті 378 КК “Донецької Народної Республіки”, і йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років шість місяців без обмеження свободи, з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму”, – пишуть сепаратисти.

Як інформувала “Новинарня“, деталі майбутнього обміну полоненими на Донбасі погоджено, він має відбутися до Великодня, 19 квітня.

3 квітня бойовики назвали 16 осіб, яких хочуть отримати від України в рамках обміну.

Читайте також:
На Житомирщині затримали на хабарі посадовця ДМСУ, дезертира-прикордонника та його дружину з міліції

“Подвійний фонд”. Росіяни, шпигуни й сепари, яких Україна віддала на обмін: ФОТО, ІСТОРІЇ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна