У вільний доступ виклали документальний фільм про війну “Брати по зброї”

 

Документальний фільм “Брати по зброї” з понеділка, 13 квітня, з’явився у вільному доступі.

Стрічку оприлюднили на платформі YouTube.

Режисери та автори фільму – Сергій Лисенко, Мирослав Гай, Костянтин Могильник. 

Стрічку зняли волонтери, що привозили на передову гуманітарну допомогу.

Це – короткі історії з українсько-російської війни, зібрані трьома волонтерами, які понад п’ять років їздять по всій лінії фронту з гуманітарними вантажами.

“Життя українських бійців “на нулі”, розмови з мешканцями “сірої зони”, військові сутички, жарти, похорони, дорожні пригоди та обстріли – це все складається в єдину мандрівку до іншого світу, світу війни”, – йдеться в анотації до фільму.

Один із ініціаторів створення фільму Мирослав Гай розповів, що стрічка повністю знята на волонтерські кошти.

На останніх етапах творців фінансово підтримав Німецький культурний центр “Гете інститут”.

“Я документаліст. І коли після ротації ми повернулися в Київ, я почав їздити як волонтер до підрозділів Збройних сил, Нацгвардії, з допомогою, тому що у 2014 була дуже складна ситуація. Ми почали знімати фільм просто про все, що ми бачимо. Це короткі історії з життя різних підрозділів і це вже документ, тому що там можна побачити, яким чином люди виживали, в яких умовах вони намагалися врятувати Україну і врятували її фактично”, — розповідав у коментарі журналістам Мирослав Гай.

Фільм знімали впродовж трьох років, ще два монтували.

Треба відзначити, що до початку війни Гай був актором Київського драматичного театру “Браво”. Зараз – керівник благодійної організації “Фонд “Мир і Ко”.

Режисер Сергій Лисенко здобув режисерську освіту в Київському університеті театру, кіно і телебачення. З 2005 по 2011 рік як режисер і сценарист працював у виробництві телевізійних фільмів.

У 2012 році створив власну компанію та почав знімати документальні картини. Наразі працює як автор власних кінострічок, а також як режисер монтажу.

Читайте також:
Фільм “Черкаси”: трансформація армії й характерів, які чинять опір

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна