Військові на Чернігівщині допомагають гасити масштабну лісову пожежу. ВІДЕО

 

Військовослужбовці військових частин оперативного командування “Північ” уже три дні допомагають працівникам ДСНС та лісникам приборкувати масштабну лісову пожежу неподалік села Сорокошичі Козелецького району на Чернігівщині.

Про це в суботу, 11 квітня, повідомила пресслужба ОК “Північ”, поширивши відео із зони лиха.

Невідомі підпалили суху рослинність у лісі 7 квітня по обіді. 9 квітня полум’я піднімалося вище за 20-40-метрові реліктові сосни, розповіли армійці.

На допомогу рятувальникам прийшли зокрема воїни 24-ї механізованої бригади ЗСУ зі Львівщини, які зараз перебувають у Чернігівській області.

Військовослужбовці 1-ї танкової бригади, 242-го загальновійськового полігону та навчального центру “Десна” за роки служби вони не пригадують тут настільки потужної пожежі, хоча загоряння сухостою та трави у весняно-літній період їм доводиться гасити доволі часто.

Зазначається, що з початку року через людську недбалість, необізнаність та необережність у поводженні з вогнем на Чернігівщині виникло 667 пожеж на відкритих територіях та по 5 пожеж – на торфовищах та у лісових масивах. Вогонь знищив рослинність та тваринний світ на майже 200 гектарах.

“Змучені кількадобовою боротьбою зі стихією, військовослужбовці не полишають пильнувати випалені ділянки: товста подушка рослинності та торфовища, хоч і залиті водою з гвинтокрилів, продовжують тліти зсередини. То тут, то там просто з-під землі прориваються язики полум’я, повзуть пасма густого диму. Бійці запасаються водою для довгого чергування: кажуть, що мінімум пару днів доведеться чергувати коло пожарища, поки жар остаточно минеться”, – розповіли в ОК “Північ.

Як інформувала “Новинарня“, уряд хоче посилити покарання для паліїв трави.

Напередодні чоловікові, який спалив 9 га заповідника “Долина нарцисів”, оголосили підозру.

Читайте також:
НАСА показала, як вигладає пожежа біля Чорнобиля з космосу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна