Чоловіку, який спалив 9 га заповідника “Долина нарцисів”, оголосили про підозру

 

Правоохоронці повідомили про підозру 49-річному мешканцю міста Хуст в умисному підпалі 9 гектарів природоохоронного науково-дослідного відділення “Долина нарцисів” імені професора Василя Комендаря.

Про це в п’ятницю, 10 квітня, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.

Суму заподіяних заповіднику збитків через підпал оцінили майже в 650 тис грн.

“У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік 27 березня, проходячи по території заповідника, умисно підпалив суху траву та покинув місце злочину. Вигоріло близько 6,5 га сіножатей“, – йдеться в повідомленні.

Уже наступного дня, побачивши, що вигоріла не вся, на його думку, суха трава, він повторно підпалив сухостій.

В результаті, на охоплених пожежею 2,5 га території заповідника знищено квіти білоцвіту весняного, які занесені до Червоної книги України.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.ч. 1, 2 ст.252 КК України – умисне знищення об’єктів природно-заповідного фонду, шляхом підпалу, що спричинило тяжкі наслідки.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також:
У Чорнобильській зоні загорілося 20 гектарів лісу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна