Безпілотник “Фурія” від українських приватників офіційно прийняли на озброєння ЗСУ

 

На озброєння Збройних сил України офіційно прийняли безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1–СМ “Фурія”.

Про це 10 квітня повідомила пресслужба компанії НПП “Атлон Авіа”.

Зазначається, що з цього приводу, за результатами успішних державних випробувань, підписано наказ Міністерства оборони України №115 від 09.04.2020.

До прийняття на озброєння “Фурія” вже надходила до ЗСУ та Нацгвардії України, і за результатами експлуатації до конструкції вносились відповідні зміни.

Відтак БпАК А1-СМ “Фурія” став першим вітчизняним безпілотним комплексом, розробленим приватною компанією, який був прийнятий на озброєння української армії.

“Ця значна подія стала можливою завдяки багаторічній співпраці нашої команди з фахівцями Збройних сил та Міністерства оборони України”, – зазначили в “Атлоні”.

“Ми щиро вдячні відданим військовій справі солдатам і офіцерам ракетних військ і артилерії, Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки, Представництва замовника №615, Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки, Воєнно-наукового управління Генерального штабу, Державного науково-випробувального центру Збройних сил, Центрального управління технічного забезпечення та Управління безпілотної авіації Повітряних сил, Державного інституту авіації та всім, хто своїм досвідом та порадами сприяв розвитку «Фурії», наближаючи її до прийняття на озброєння.
Окремо дякуємо особовому складу артилерійських підрозділів ЗСУ, які впродовж декількох років успішно виконують бойові завдання на «Фурії» та надають конструктивні зауваження і пропозиції, сприяючи розвитку комплексу”, – зазначили на підприємстві.

Як відомо, БПЛА “Фурія” був сконструйований київським НПП “Атлон Авіа” у 2014 році та представлений широкому загалу 21 січня 2015-го. Уже станом на початок 2016 року на озброєння ЗСУ надійшло п’ять “Фурій”.
За інформацією з відкритих джерел, назву безпілотнику придумали самі військові. Першим батальйоном, який застосовував “Фурію” на фронті, був “Донбас”.

Читайте також:
За 2017 рік до ЗСУ надійшло понад 10 комплексів з “Фуріями”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна