СБУ перевіряє службову недбалість посадовців Миколаївської ОДА при протидії коронавірусу

 

У Службі безпеки України заявляють, що перевіряють інформацію про можливу службову недбалість посадовців Миколаївської облдержадміністрації при протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це в п’ятницю, 10 квітня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

Зазначається, що позачергова сесія обласної ради 27 березня 2020 року затвердила рішення про внесення змін до бюджету для придбання медичного обладнання, дезінфікуючих засобів.

Рішення передбачає надання регіональним закладам охорони здоров’я додаткового фінансування на суму 109 мільйонів гривень.

“Посадовці Миколаївської ОДА, в умовах стрімкого поширення пандемії та необхідності реалізації термінових заходів, визначених керівництвом країни, не вжили реальних заходів для виконання рішення облради. За попередньою версією слідства, дії чиновників могли заподіяти значну шкоду життю та здоров’ю мешканців області через розповсюдження COVID-19”, – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, начальник обласного управління СБУ Віталій Герсак під час сесії обласної ради заявив, що медичні працівники під час відбору біологічних матеріалів у пацієнтів для перевірки на зараження коронавірусом використовували неякісні пробірки та речовини, в яких зберігаються аналізи.

“Зокрема медичні співробітники використовують нестандартизовані пробірки та неякісну хімічну речовину, яка не відповідає певним нормам і стандартам, в яких зберігається відібраний матеріал. За наявними даними, вказана хімічна речовина виробляється в Миколаївському лабораторному центрі МОЗ України”, – цитує Герсака “РБК-Україна”.

Керівник управління СБУ наголосив, що через виявленні порушення результати проведених раніше перевірок не можуть відповідати дійсності, тому підлягають повторному лабораторному тестуванню.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України: службова недбалість.

Триває досудове слідство.

Читайте також:
Ляшко проінспектував Миколаїв: тести на коронавірус роблять правильно

Зеленський допитав голову Миколаївської ОДА, чому в регіоні відсутній коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна