Ляшко проінспектував Миколаїв: тести на коронавірус роблять правильно

 

Контрольні дослідження зразків хворого на пневмонію в Миколаївській області в незалежній лабораторії, які були відібрані, щоб переконатися в правильності алгоритму дій місцевих медиків, співпали з висновками миколаївських фахівців.

Про це під час брифінгу в четвер, 9 квітня, сказав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який приїхав з інспекцією до Миколаєва.

“Напередодні мого візиту до Миколаєва ми провели своєрідну спецоперацію. Відібрали зразки хворої на пневмонію людини і відправили їх на дослідження за межі області. Висновки співпали з тими, які зробили місцеві фахівці – тести негативні“, – цитує Ляшка “Укрінформ”.

За його словами, мета візиту – перевірити алгоритми дій на території Миколаївської області, щоб зрозуміти, чи все працює правильно, чи є якийсь збій, який не дозволяє виявити хворих на коронавірус.

“Ми подивилися як засідає оперативний штаб та ознайомилися з роботою вірусологічної лабораторії, яка сьогодні має змогу робити до 500 ПЛР на добу. Наразі побачене мене задовольнило”, – зазначив Ляшко.

Він також сказав, що відвідає лікарні, які визначені опорними для прийому хворих з коронавірусом, найперше, – це обласний центр інфекційних хвороб, ознайомиться з рівнем забезпечення медиків засобами індивідуального захисту, апаратами штучної вентиляції легень тощо.

Наприкінці візиту планується провести зустріч з керівництвом області, щоб підказати їм, що треба модернізувати, що поправити, щоб бути повністю готовими до можливого прийому хворих.

Щодо загальних висновків стану готовності області до боротьби з коронавірусом, то вони будуть зроблені пізніше, після комплексного обстеження і вивчення ситуації.

Читайте також:
Зеленський допитав голову Миколаївської ОДА, чому в регіоні відсутній коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна