На Луганщині від обстрілу загинув солдат Олексій Купріков “Лєший” із 93-ї бригади. ФОТО

доповнено

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув унаслідок бойових дій у четвер, 9 квітня. Це 49-річний солдат Олексій Купріков із позивним “Лєший”, військовослужбовець 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

Як передає “Новинарня“, про бойову втрату ввечері повідомила пресслужба підрозділу.

“Із глибоким сумом повідомляємо про смерть у бою нашого бійця – солдата Олексія Купрікова із позивним “Лєший”, механіка-водія механізованого батальйону.
Він загинув внаслідок ворожого обстрілу позицій 93-ї бригади “Холодний Яр” на Луганщині, отримавши множинні осколкові поранення, які виявилися несумісними з життям. Засоби захисту, на жаль, не врятували”, – ідеться в повідомленні 93 омбр.

Олексій Купріков народився 13 січня 1971 року. Жив у смт Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області, де базується 93-тя бригада. Мав середню технічну освіту.

“На війну йти спочатку не збирався. Утім, як кажуть товариші по службі, смерть близького друга на фронті змусила Олексія переглянути свої плани. І у листопаді 2018 року він підписав контракт, саме напередодні виходу бригади на Донеччину. Він воював у Новоселівці Другій, а потім – на околицях Кримського, де і загинув”, – розповіли в підрозділи.

На початку контракту Лєший був стрільцем – помічником гранатометника, згодом виявив бажання стати механіком-водієм та поїхав учитися до навчального центру.

“Він вирізнявся від більшості статечністю та виваженістю. Адже часто буває, що люди після учебки жаліються: мене, мовляв, нічому не навчили, тому я нічого не вмію. Льоша ж, навпаки, навіть якщо чогось і не знав, ґрунтовно та розсудливо намагався зрозуміти у деталях, як що працює, як краще полагодити техніку. І в нього це дуже добре виходило. Був спокійний, розважливий, зацікавлений у своїй роботі. З ним було легко служити. Дуже шкода втрачати таких людей”, – розповіли в підрозділі.

Фото: пресслужба 93 омбр

У Олексія залишилася цивільна дружина, 19-річний син, мама й рідна сестра, що також служить у 93-й бригаді.

Як інформував пресцентр штабу ОС, з початку доби 9 квітня, до 18-ї години, в районі Кримського на Луганщині російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець.
Надалі ввечері в тому ж районі було поранено ще одного українського героя – противник застосував озброєння бойової машини піхоти, гранатомети й ВКК.

 За даними “Новинарні“, Олексій Купріков – перша бойова втрата ЗС України на фронті у квітні.

Читайте також:
12 загиблих героїв березня: згадаймо їхні обличчя

Таймлайн втрат української армії: березень 2020. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна