Коломойський прокоментував понад 16 тис правок до банківського законопроєкту

 

Колишній власник ПриватБанку, олігарх Ігор Коломойський прокоментував внесення депутатами, зокрема колишніми працівниками його телеканалу “1+1”, 16 335 правок до законопроєкту, який має унеможливити повернення ПриватБанку у його власність.

Про це Коломойський сказав у вівторок, 7 квітня, в коментарі виданню “Новое время”.

Так, на питання журналістів про те, як так сталося, що більшість правок до так званого “антиколомойського” закону внесли саме ті депутати, які симпатизують олігарху, Коломойський відповів:

“Наскільки я знаю, вони симпатизують Україні. Я нікого ні про що не просив”.

Сам банківський законопроєкт олігарх назвав “антиукраїнським”.

“Я б назвав цей закон не “антиколомойським”, а антиукраїнським. Торгівля суверенітетом і Конституцією за 30 срібняків, правда, дуже дорогих”, — заявив Коломойський.

Він підтвердив, що підтримує зв’язок з депутатом Олександром Дубінським, який вніс до банківського законопроєкту майже 1200 правок, а депутата Антона Полякова, який вніс найбільше правок (понад 6 тисяч) назвав депутатом, “який говорить правду”.

Як інформувала “Новинарня“, ухвалення в другому читанні так званого “антиколомойського закону” опинилося під загрозою через рекордну кількість поправок, поданих до документа народними депутатами з орбіти олігарха Ігоря Коломойського.

Прийнятий 30 березня в першому читанні законопроєкт про вдосконалення механізмів регулювання банківської сфери, серед іншого, повинен зробити неможливим скасування рішення про націоналізацію або ліквідацію банку (в даному випадку – “Приватбанку”). Цей закон є умовою МВФ для подальшого кредитування України.

Незважаючи на те, що терміни підготовки документа до другого читання скоротили, народні депутати вже подали близько 16,3 тисячі поправок до законопроєкту, що є абсолютним рекордом для українського парламентаризму.

Читайте також:
Рада схвалила “антиКоломойський” закон, попри опір Тимошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна