Ультраліві “Іншої Росії” напали на посольство Чехії в Москві

 

У неділю, 5 квітня, чеське посольство у Москві заявило про напад групи осіб на його будівлю.

Про це інформує “Радіо Свобода” у понеділок, 6 квітня.

За словами дипломатів, напад скоїла крайня ліва партія “Інша Росія”.

Її представники закидали будівлю посольства димовими шашками і вивісили транспарант з написом “Стоп фашизм”. За попередніми даними, акцію влаштували у відповідь на демонтаж пам’ятника Іванові Конєву в Празі.

У заяві посольства Чехії в Москві йдеться, що посольство “проводить і готове далі проводити відкриту дискусію на різні теми, включно із темою “зупинки фашизму”, однак можливих зацікавлених цією дискусією просить, щоб допоміжні засоби, такі як димові шашки, залишали вдома”.

Із заявою виступило також чеське Міністерство закордонних справ.

“Чеська республіка протестує проти нападів на територію дипломатичної місії, які приймаюча країна повинна охороняти. Офіційну ноту посольство Чехії в Москві надіслало сьогодні російському Міністерству закордонних справ. Ми очікуємо, що російські органи здійснять заходи, щоб надалі подібні інциденти не повторювались”, – зазначено в заяві чеського МЗС.

Як інформувала “Новинарня“, 3 квітня у чеській столиці демонтували монумент радянському маршалу Івану Конєву.

12 вересня 2019 року рада району чеської столиці Прага-6 вирішила долю пам’ятника радянському маршалу: за підсумками таємного голосування депутати вирішили перенести пам’ятник, а на його місці встановити статую на честь визволителів Праги. Тоді рішення різко розкритикувало посольство Росії у Празі.

Наприкінці серпня 2019 року невідомі вандали вкотре облили фарбою пам’ятник маршалу СРСР Івану Конєву у Празі.

Цей пам’ятник регулярно ставав об’єктом атак. Це пов’язано з біографією маршала – після присутності на декількох фронтах у роки Другої світової війни Іван Конєв був залучений до придушення угорського повстання 1956 року, а також був присутній у Берліні на час будівництва Берлінської стіни в 1961 році.

Пам’ятник Конєву сприймався багать громадянами Чехії як символ підпорядкування ЧССР Радянському Союзу.

Читайте також:
На Буковині з 12 спроби демонтували пам’ятник трьом чекістам. ФОТО

Дробович сподівається, що за його каденцію з Батьківщини-матері приберуть герб СРСР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна