У Празі облили фарбою пам’ятник радянському маршалу Конєву

 

Невідомі вандали вкотре облили фарбою пам’ятник маршалу СРСР Івану Конєву у Празі.

Як повідомляє “Новинарня , про це в четвер, 22 серпня, інформує “Європейська правда”.

Невідомі облили червоною фарбою постамент, на якому стоїть пам’ятник, а біля підніжжя написали білою фарбою: “Ні кривавому маршалу, ми не забудемо” і дату – “1968”.

“Ми отримали повідомлення про пошкодження пам’ятника після 9.00. Правоохоронці обстежать відбитки ніг і вивчать записи з камер спостереження, щоб знайти виконавців”,- сказав прессекретар празької поліції Ян Данек.

Вандалам загрожує один рік позбавлення волі.

Журналісти кажуть, що пам’ятник Конєву вже не вперше стає об’єктом атак – обписували і обливали фарбою його вже декілька разів. Раніше на пам’ятнику празька влада встановила пояснювальні таблички чеською, англійською та російською мовами, у яких буде викладена біографія маршала “з усіма її достоїнствами та недоліками”. Такий крок обурив Росію.

Після присутності на декількох фронтах у роки Другої світової війни Іван Конєв був залучений до придушення угорського повстання в 1956 році, а також був присутній у Берліні на час будівництва Берлінської стіни в 1961 році. 1968 рік – це дата радянського вторгнення в Чехословаччину.

Як інформувала “Новинарня“, у Празі назвали міст на честь українського дисидента Василя Макуха.

Читайте також:
У Відні пам’ятник радянським воїнам облили червоною фарбою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна