Поліція Одещини визнала, що її співробітники на полюванні вбили червонокнижного беркута

 

Головне управління Нацполіції Одеської області підтвердило інформацію про те, що його співробітники на полюванні вбили беркута – птаха, занесеного до Червоної книги – та фотографувалися з ним. З цього приводу призначено службове розслідування.

Про це йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Одещини від 3 квітня.

Напередодні в інтернеті з’явилося фото з трьома чоловіками та собаками на полюванні, які позують з убитим рідкісним птахом – беркутом. У підписі йшлося про те, що світлину зроблено в Одеській області, на кордоні з Придністров’ям (Молдова). Мисливці – офіцери поліції з смт Окни.

“…На даний час усі учасники події встановлені. Вони дійсно є працівниками одного з територіальних відділень поліції області. З їх пояснень відомо, що фотокартка з їхнім зображенням була зроблена два роки тому на полюванні“, – зазначено в повідомленні пресслужби ГУ НП.

Відомості про подію внесені до журналу Єдиного обліку. За фактом події призначено службове розслідування, матеріали якого будуть скеровані до Державного бюро розслідувань для надання діям поліцейських правової оцінки, додали в поліції.

Громадські активісти Одещини назвали імена двох із трьох ідентифікованих поліцейських на фото. Як пише в соцмережі Дем’ян Ганул, це Микола Чорний і Максим Тімотін. Останній, згідно з базою е-декларування – поліцейський сектору реагування патрульної поліції №3 Окнянського відділу поліції Одещини.

Скандальне фото широко розповсюдилося в соцмережах. Користувачі різко засудили поліцейських, які вбили беркута.
Відомий бьордвотчер Вахтанг Кіпіані підтвердив, що беркут – дуже рідкісний птах в Україні, і назвав мисливців у погонах “виродками” та “двоногими злочинцями”.

Читайте також:
На Херсонщині оголосили підозру ліснику-“кіборгу”, який застрелив браконьєра. Лєший заявляє про самооборону

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.