Одеський активіст Ганул назвав підозрюваних у спаленні його авто

 

В Одесі невідомі зловмисники спалили автомобіль Меrcedes С-350, який належить дружині лідера громадської організації “Вуличний фронт” Дем’яна Ганула.

Про це Ганул повідомив у соцмережі.

“Сьогодні (3 квітня) вночі мені спалили автомобіль. Пов’язую це з моєю громадською діяльністю”, – зазначив Ганул, який відомий також як приватний підприємець та один із представників “Правого сектора” Одеси.

За словами активіста, він звернувся до поліції.

Керівник відділу комунікацій ГУ Нацполіції області Любов Гордієвська повідомила “Укрінформу”, що правоохоронці почали розслідування цього факту.

“Слідчі Приморського відділу поліції Приморcького розслідують обставини займання легкового автомобіля Mercedes С-350, припаркованого на вулиці Успенській, що сталося близько третьої години ночі. На місце події виїжджали рятувальники ДСНС та слідчо-оперативна група поліції”, – розповіла Гордієвська.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Багато хто з одеситів пов’язують підпал автомобіля одного з відомих українських активістів Одеси з його боротьбою із представниками проросійських сил у місті, в тому числі зі зняттям барельєфів Жукова, із недавнім викриттям власника магазину на вул. Марсельській, який наклеїв на своє авто портрет Сталіна, тощо.

Сам Дем’ян Ганул вважає, що в організатора підпалу є гроші і зв’язки, щоб залишитися безкарним, тому активіст виключив причетність до підпалу його авто учасників інциденту з наклейкою Сталіна на автомобілі.
Ганул вважає, що інцидент може бути пов’язаний з охоронною структурою “Зевс”, чиї співробітники недавно не дозволили йому пройти на забудову набережної.
Ще одним підозрюваним Ганул назвав колишнього співробітника поліції, який “після звільнення з органів зайнявся кришуванням точок контрабанди сигарет з РФ”. “Він це робить під прикриттям «патріотизму». Мені це не подобається, і ми змушували поліцію вилучати товар. Як варіант він може бути причетний”, – припускає Ганул.
Також активіст вказує, що підозрює мера Одеси Геннадія Труханова та представників Партії Шарія, з якими в нього конфронтація.

“Я залишаю за собою право на самооборону, доведеться носити щось заборонене, тому що поліції плювати на безпеку”, – констатує Дем’ян Ганул у ФБ-дописі.

Читайте також:
Поліція Одещини визнала, що її співробітники на полюванні вбили червонокнижного беркута

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна