В Україні щодня виробляють понад пів мільйона масок, – Шмигаль

 

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету порушило справу щодо виробників та постачальників медичних масок, а також аптечних мереж Києва через стрибок цін на вироби під час пандемії коронавірусу.

Про це в програмі “Свобода слова” у понеділок, 30 березня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Сьогодні країни стали в чергу до виробників за цим продуктом. Два тижні тому я зустрівся з асоціаціями-виробниками масок. Ми домовилися і станом на сьогодні у нас виробляють точно більше, ніж пів мільйона масок щодня”, – повідомив він.

Шмигаль також зазначив, що цього не достатньо, тому Україна вимушена закуповувати маски, щоби забезпечити ринок, медзаклади, аптеки.

“Я вас запевняю, що виробництво масок в Україні сьогодні триває і росте. Ми контролюємо це щодня і спілкуємося з нашими виробниками”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, на тлі пошуку коштів для протидії коронавірусу уряд пропонує до кінця 2020 року наполовину зменшити платню держслужбовцям, які отримують понад 10 мінімальних зарплат (зараз 47 тис грн).

Читайте також:
На Рівненщині маски-екрани для лікарів друкуватимуть на 3D-принтері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна