На Рівненщині маски-екрани для лікарів друкуватимуть на 3D-принтері

 

У Рівненській області інженери розробили прототип медичних масок-екранів, які друкуватимуть за допомогою 3D-принтерів.

Як повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА, в понеділок, 30 березня, кілька екземплярів уже надрукували на 3D-принтері або ж методом вирізування лазером із акрилу.

Зараз маски проходять тестування у Сарненській центральній районній лікарні.

За словами заступника голови ОДА Сергія Гемберга, такі маски є альтернативою традиційним захисним засобам, що використовують у лікувальних закладах. Їх застосовують як в Україні, так і в європейських країнах.

“Зважаючи на те, що наразі спостерігається дефіцит звичайних масок, можна використати розробки місцевих інженерів і налагодити виробництво інноваційних захисних засобів на території нашої області. Важливо, що соціально відповідальний бізнес готовий фінансово підтримати ініціативу”, – наголосив Гемберг.

Як розповіли розробники, виготовлені завдяки лазеру маски – варіант більш економний і вимагає менше часу для виробництва.

Нагадаємо, станом на 30 березня в Україні було зафіксовано 480 випадків коронавірусу в 24 областях.

Читайте також:
“Громади позбавляють ресурсів”: міські голови звернулися звернулися до влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна