Топ-чиновники отримуватимуть половину зарплати, – Шмигаль

 

На тлі пошуку коштів для протидії коронавірусу уряд пропонує до кінця 2020 року наполовину зменшити платню держслужбовцям, які отримують понад 10 мінімальних зарплат (зараз 47 тис грн).

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 29 березня, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“На час пандемії та боротьби з коронавірусом Кабінет Міністрів чітко розставляє пріоритети. Ми будемо підтримувати людей та бізнес. Водночас топ-чиновники мають розуміти ситуацію та «затягнути паски».
Уряд пропонує, щоб до кінця 2020 року чиновники, які мають заробітну плату понад 10 «мінімалок» (зараз 47 тисяч гривень), отримували тільки половину. Виняток – працівники, задіяні у заходах боротьби з COVID-19 та заходах з нацбезпеки та оборони”, – написав прем’єр у фейсбуці.

“Ми хочемо на 30% зменшити розмір оплати праці й винагороди керівникам та членам наглядових рад держпідприємств та держкомпаній”, – зазначив також глава Кабміну.

“Отже, почнемо перегляд держбюджету з себе”, – додав Шмигаль.

Читайте також:
Ткаченко “відбиває” частину коштів, секвестрованих із бюджету культури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна