В ООС роз’яснили порядок пропуску через КПВВ у період карантину

 

У штабі Операції об’єднаних сил через велику кількість звернень громадян щодо запровадженого режиму протидії коронавірусу COVID-19 роз’яснили, які категорії громадян мають право в’їжджати до Луганської та Донецької областей.

Про це у вівторок, 31 березня, повідомили у пресцентрі штабу ООС у фейсбуці.

“Для людей із місцевою реєстрацією додаткових обмежень на пересування у межах та між Донецькою та Луганською областями не вводиться. Ця категорія громадян також має право проїжджати на дані території зі сторони Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. При цьому жителям Донеччини та Луганщини радять без вагомих причин не залишати райони постійного проживання“, – йдеться у повідомленні.

Також не обмежується право на в’їзд на територію Донецької та Луганської областей для громадян, які володіють нерухомістю в цих областях.

До району проведення операції також пропускатимуть осіб, які прямують до місця роботи за умови пред’явлення відповідної довідки від роботодавця.

Підставою для пропуску громадян на вїзд-виїзд може бути смерть близьких родичів та членів сім’ї, що підтверджується відповідними документами.

Дозвіл на перетин меж областей надається громадянам для лікування в особливо важких випадках, вагітним жінкам та особам, які їх супроводжують.

Приватним підприємцям, організаціям, підприємствам, які здійснюють забезпечення життєдіяльності регіону, дозволено вїзд/виїзд за умови пред’явлення відповідних документів.

Окремі рішення можуть прийматися щодо пропуску осіб, які мають вагомі причини гуманітарного характеру або критичні життєві обставини за наявності підтверджувальних документів.

У штабі ООС наголосили, що перетин меж областей здійснюється виключно через визначені командуванням Об’єднаних сил блок-пости з обов’язковим температурним скринінгом без винятку усіх громадян та посадових осіб із дотриманням визначених раніше процедур.

Як інформувала “Новинарня“, КПВВ на кордоні з окупованим Кримом закрили до 3 квітня.

Читайте також:
В Україні виявили 549 випадків коронавірусу, 13 померлих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна