У США офіційно дозволили лікувати COVID-19 препаратами проти малярії

Ліки таблетки пігулки

 

Американський регулятор у сфері охорони здоров’я затвердив використання препаратів гідроксихлорохінсульфату і хлорохінфосфату, які мають антималярійні властивості, для лікування пацієнтів, хворих на коронавірус SARS-CoV-2.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства охорони здоров’я США, опублікованому в неділю, 29 березня.

“Управління з нагляду за якістю харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) видало Управлінню перспективними біомедичними дослідженнями та розробками Мінохорони здоров’я США (BARDA) дозвіл на екстрене використання гідроксихлорохінсульфату і хлорохінфосфату”, – зазначається в повідомленні.

Ці препарати мають застосовувати з метою лікування COVID-19 тільки за вказівкою лікарів у випадках, якщо це доречно, а інші клінічні випробування є недоступними або вже проведеними.

Також регулятор зобов’язав лікарські установи докладно інформувати про перебіг застосування препаратів при лікуванні COVID-19, зокрема про ризики і взаємодію з іншими ліками.

Гідроксихлорохінсульфат і хлорохінфосфат – препарати перорального застосування для лікування малярії, ревматоїдного артриту та інших схожих захворювань. Хоча сьогодні не існує затверджених методів лікування COVID-19, обидва препарати проявили активність у лабораторних дослідженнях проти коронавірусів, включно із SARS-CoV-2 (вірусом, який викликає COVID-19).

Президент США Дональд Трамп раніше заявив, що Сполучені Штати застосовуватимуть лікарські засоби проти малярії для лікування хворих на COVID-19 й паралельно випробовуватимуть нові препарати.

Читайте також:
Конгрес США схвалив мегазакон із виділенням $2 трлн на подолання наслідків вірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна