Конгрес США схвалив мегазакон із виділенням $2 трлн на подолання наслідків вірусу

 

Палата представників слідом за Сенатом США ухвалила законопроєкт, який передбачає виділення 2 трлн доларів для пом’якшення економічних наслідків у Сполучених Штатах від пандемії коронавірусу.

Голосування відбулося в п’ятницю, 27 березня, передає “Укрінформ”.

У США називають цей законопроєкт “історичним”, оскільки він є найбільшим пакетом економічної підтримки за всю історію Америки.

Документ ухвалює масштабне фінансове вливання в національну економіку у зв’язку з її уповільненням, пов’язаним із введенням карантину через пандемію коронавірусу.

Законопроєкт виділяє, в тому числі, $250 млрд на прямі виплати фізичним особам та сім’ям, $350 млрд на кредити для малого бізнесу, $250 млрд на виплату допомоги на випадок безробіття та $500 млрд на позики для компаній, які зазнали скрути.

Крім того, заходи підтримки передбачають масштабні фінансові вливання в економіку країни, яка вже відчула потужні наслідки від припинення виробництва та надання послуг, а також підвищення рівня безробіття.

Голосування в п’ятницю в Палаті представників не обійшлося без несподіванок. Конгресмен-республіканець Томас Мессі з консервативного крила виступив з ініціативою про поіменне голосування замість висловлення одностайної згоди. Це означало необхідність для всіх законодавців їхати до Капітолію в умовах карантину. Однак, Палата представників знайшла процедурний спосіб, як уникнути можливості для Мессі офіційно внести його пропозицію.

Тепер затверджений в обох палатах Конгресу США законопроєкт має підписати президент. Дональд Трамп заявив, що готовий це зробити, як тільки документ надійде в Білий дім.

Читайте також:
США вийшли на перше місце за кількістю інфікованих COVID-19

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна