МОЗ очолив ексголова Одеської ОДА Степанов, що пішов проти Порошенка

 

У понеділок, 30 березня, парламент призначив Максима Степанова новим главою Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомляє “Новинарня“, за відповідне рішення проголосували 246 народних депутатів.

Максим Степанов народився 18 серпня 1975 року у Сковородіно в Амурській області Росії. У 1990−1992 роках працював санітаром у лікарні.

Потім він отримав медичну освіту — у 1998 році закінчив Донецький державний медичний університет ім. Максима Горького, але лікарем працювати не став, інформує “НВ”.

Замість цього Степанов з 1998 по 1999 рік був виконавчим директором АТЗТ Енергосервіс АТ, з 1999 по 2001 рік обіймав посаду заступника генерального директора ДК “Торговий дім “Газ України” НАК “Нафтогаз” України, а з 2001 по 2003 рік був заступником генерального директора ЗАТ “Промислово-фінансова компанія “Віче”.

У 2003−2004 роках Степанов працював заступником голови Державної податкової адміністрації України.

У 2004 році отримав ще одну освіту — економічну, закінчивши Київський національний економічний університет за спеціальністю Міжнародна економіка.

Потім, у 2004−2008 рр., Степанов очолював раду директорів ТОВ “Республіканський правовий союз”.

З 2008 і до весни 2010 року він обіймав посаду першого заступника голови Одеської ОДА Миколи Сердюка. Після приходу до влади Віктора Януковича був з цієї посади звільнений.

З грудня 2011 року та до грудня 2016 року був директором “Поліграфічного комбінату “Україна”, який займається виготовленням паспортів громадян України, водійських прав та поштових марок.

Протягом грудня 2017-го – квітня 2020 року Максим Степанов очолював Одеську обласну державну адміністрацію.

Як голова ОДА Степанов загалом підтримував політику “Блоку Петра Порошенка”. Зокрема, у квітні 2017 року він оцінив як провокацію те, що Одеська міська рада вирішила повернути деяких вулицях, перейменованим Саакашвілі, радянські назви.

Ситуація змінилася після першого туру президентських виборів, на яких Порошенко в Одеській області підтримали лише 9% виборців.

Також як очільник Одещини він ухвалював рішення відкласти виплати одноразової допомоги малозабезпеченим пенсіонерам до закінчення виборчого процесу.  Степанов мотивував це тим, що “вибір країни має бути чесним без підкупу, без адміністративного тиску”, пише “Українська правда”.

8 квітня, через тиждень після голосування, Порошенко відсторонив Степанова від посади заявивши, що раніше не знав про такі дії Максима Степанова.

“На жаль, я просто не знав, що Степанов відклав ці виплати. Якби я це знав, він був би звільнений раніше“, – сказав глава держави.

У відповідь Степанов провів пресконференцію, на якій заявив, що його відсторонення є незаконним, а також сказав, що відмовився писати заяву на звільнення за власним бажанням. Його підтримав міністр МВС Арсен Аваков.

Проте 10 квітня Кабмін схвалив звільнення Степанова з посади очільника Одещини.

Як інформувала “Новинарня“, раніше 30 березня Рада звільнила Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров’я.

Читайте також:
Рада направила на повторне перше читання зміни до держбюджету на 2020 рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна