Командування Наєва пояснило свою відмінність від ОС Кравченка

 

Командування об’єднаних сил Збройних сил України, яке очолив Сергій Наєв, поки що не відповідає за ведення Операції об’єднаних сил на сході України, проте перебере на себе керівництво ООС після відповідного рішення Головнокомандувача ЗСУ по завершенні підготовчого процесу.

Відповідне пояснення розміщене на сторінці Командування ОС ЗСУ у фейсбуці.

“Командування об’єднаних сил Збройних сил України є новим штатним органом військового управління стратегічного рівня, що відповідає за проведення об’єднаних операцій на території України, а також миротворчих операцій (місій) за її межами. Зазначені трансформаційні процеси здійснюються в рамках оборонної реформи та, зокрема, впровадження вже у поточному році нової об’єднаної системи керівництва та управління силами оборони”, – зазначається в повідомленні.

Передача в підпорядкування Командувачу (Командуванню) військ та сил, а також управління операцією здійснюється на підставі рішення Головнокомандувача ЗСУ.

Попереду Командування об’єднаних сил чекає продовження злагодження J-структур та завершення набуття спроможностей з управління всіма військами, силами і міжвідомчими угрупованнями (підрозділами) сектору безпеки та оборони за процедурами й стандартами НАТО.

Після того як процес підготовки завершиться, за окремим рішенням Головнокомандувача ЗСУ КОС прийме у підпорядкування й перебере на себе відповідальність за ведення всіх військових операцій, у тому числі й операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

“У випадку різких змін у військовій обстановці навколо України передача управління застосуванням військами, силами, міжвідомчими угрупованнями (підрозділами) буде здійснена негайно”, – додають у Командуванні.

Як писала “Новинарня“, своїм указом від 27 березня президент Володимир Зеленський призначив Сергія Наєва Командувачем об’єднаних сил ЗСУ в рамках реформування структури війська.

При цьому на посаді командувача Об’єднаних сил надалі залишається генерал-лейтенант Володимир Кравченко, призначений президентом Зеленським у серпні 2019 року. Саме він продовжує безпосередньо керувати операцією Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Читайте також:
Корнійчук замість Хомчака: президент розділив посади НГШ і головнокомандувача ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна