У “справі бронежилетів” генерала Марченка доказів нема, як і у “справі Шеремета”, – ГУРСМЗ

Сергій Місюра
військовослужбовець Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ

Пам’ятаєте, в розпал міжтур’я президентських виборів минулого року розгорівся скандал навколо закупки начебто бракованих бронежилетів? Так от, та сфабрикована справа ще жива, але не повністю.

Генерал і полковники відсиділи в СІЗО і на гауптвахті, проведені обшуки, допити, слідчі дії та море судових засідань. Навіть президент Володимир Зеленський взяв участь у цьому, звинуватив їх без суду і хотів на передову відправити бойових офіцерів)))

І шо ми зараз маємо?
Якщо коротко, то слідство не змогло нічого довести. Слідчі і прокурори обгадились, як малі діти, тільки діти роблять це в памперс, а вони без нього…

Довести до кінця шиту білими нитками справу ніхто не може. Доказів нема, суд ледве продовжив термін досудового слідства.

Обмежувальні заходи не продовжили, тому що прокурори не прийшли на засідання…

І після цієї профанації, на той момент генеральний прокурор Рябошапка, який діє згідно із законом, а не бажанням “пасадіть Парашенка” – каже ДБР, що ви нічого за пів року не зробили, прослуховування за 8 місяців, виїмка 38 ящиків “доказів”, конфіскація 11 000 бронежилетів – дає розпорядження, щоб ця справа перейшла до НАБУ…

Звісно, після відсутності посадки п’ятого президента, нелояльність до офісу шостого – Рябошапку знімають. Ставлять чинного в.о. начальника ДБР Ірину Венедіктову, яка має вже робити все на угоду Банкової. Але далі справа йде ще цікавішим шляхом.

За посиланням ви побачите хронологію подій цього року навколо справи бронежилетів. Що захист прямим текстом питає, чому рядовий виконавець НАБУ не почав розгляд справи, яку передали йому з ДБР.

І 31 березня буде розгляд цієї скарги до ВАКС, а нам усім потрібно спостерігати і не забувати, що скоро можуть прийти за кожним…

А тим часом генерал Дмитро Марченко, полковники Сергій Почтаренко, Михайло Каморянський, Василь Саковець та Ольга Капінус сидять удома.

В них відсутність грошей розпочалась за пів року до карантину, без посади, тому що їх відсторонили через клерків, які не змогли пришити обвинувачення бойовим офіцерам.

І така ж доля чекає справу Шеремета. Для Ріффмастера і Юлії Кузьменко доказів немає, Зеленський знову був присутній при цій виставі в шапіто Авакова, а вони сидять в СІЗО. Тому пам’ятаємо наших і підтримуємо – словами, постами, репостами, через камеру. Але не збирайтесь поки разом – почекаємо літа.

Якраз посадка з карантином пройдуть, почнемо копати 

Читайте також:
Справа бронежилетів: суд продовжив досудове розслідування ще на півроку

“Ми захищаємо народ і землю, а не владу”: генерал Марченко звернувся до українських суддів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна