Рябошапку звільняють через недостатню контрольованість, – Закревська

 

Адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська висловила думку, що Верховна Рада звільняє генерального прокурора Руслана Рябошапку через його недостатню контрольованість.

Про це Закревська написала в четвер, 5 березня, на сторінці у фейсбуці.

Адвокатка заявила, що вона – проти звільнення Руслана Рябошапки.

“Враховуючи жахливі факапи типу обміну беркутів, втрати кадрів, заміни групи… Все одно проти. Тому що всі критичні претензії до роботи Генерального прокурора пов’язані із недостатньою самостійністю у прийнятті рішень і недостатньою повагою до самостійності прокурорів. А звільняють його через його недостатню контрольованість. Відчуваєте різницю?”, – написала Закревська.

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада України висловила недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

За відповідне рішення проголосували 263 депутати під час позачергового засідання.

Напередодні у ВР зареєстрували проєкт постанови №3154 про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Проєкт підписали більше 100 народних депутатів, у тому числі – від фракції “Слуга народу”.

29 серпня 2019 року призначила Руслана Рябошапку на посаду генерального прокурора. До цього він працював заступником глави Офісу президента.

Під час президентських виборів Рябошапка був радником Володимира Зеленського з правоохоронної та антикорупційної політики, а до того працював у НАЗК.

Читайте також:
“Хочемо крові”: Рябошапка пообіцяв притягати чиновників до відповідальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна