Дніпропетровська область запровадила режим надзвичайної ситуації

 

На Дніпропетровщині запровадили режим надзвичайної ситуації.

Рішення ухвалили в п’ятницю, 20 березня, на позачерговому засіданні Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

“Дніпропетровщина запровадила надзвичайну ситуацію, аби максимально убезпечити людей від коронавірусної інфекції. Ми посилюємо правоохоронні засоби контролю. Будемо жорстко слідкувати за виконанням карантинних заходів, яких мешканці області мають дисципліновано дотримуватися”, – цитує голову Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка пресслужба адміністрації.

Бондаренко підкреслив, що режим НС запроваджено для того, аби оперативно реагувати на виклики в умовах всесвітньої пандемії, не допустити подальшого поширення інфекції та мінімізувати її негативні наслідки.

Журналістам “Укрінформу” у Дніпропетровській ОДА уточнили, що наразі запровадження комендантської години не передбачається.

Також комісія визначила епідемічну ситуацію на території Дніпропетровської області, спричинену коронавірусом, як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру.

Для мобілізації сил і засобів цивільного захисту в області створили штаб. Туди увійшли керівники ДСНС, Нацполіції, транспортних та інших служб. Зазначено, що найперше завдання штабу – моніторинг епідситуації у регіоні, прогнозування зони можливого поширення загрози та організація запобіжних заходів. А також забезпечення населення засобами індивідуального захисту.

Читайте також:
“Не лише стримування”: Уляна Супрун – про те, як перемагає коронавірус Південна Корея

Комендантська година і надзвичайний стан: у Авакова анонсували обмеження проти вірусу як у Китаї

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.
Згодом стало відомо, що виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.

Хвороба супроводжується жаром, сухим кашлем, задухою, пневмонією. Приблизно у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Частина людей не підлягають інфікування (серед них – діти молодшого віку).

Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 0,5%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності може сягати 15% і зростати залежно від рівня медичної допомоги (зокрема наявності апаратів штучного дихання). Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію Covid-19.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на 10:00 20 березня у світі зафіксовано понад 244 тисячі випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 10 тисяч померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – понад 86 тисяч людей.
Країни з найбільшим поширенням коронавірусу – Китай, Італія, Іран, Іспанія, Німеччина, Південна Корея, Франція, США.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.
Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : 71-річна жінка з Радомишля померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.
Станом на вечір 19 березня в Україні від COVID-19 померли троє людей.

Вдень 20 березня стало відомо, що в Україні перша людина вилікувалася від коронавірусу. 

У Китаї епідемія пішла на спад, після того як померли близько 3200 осіб і було запроваджено найжорсткіший карантин. Натомість COVID-19 масово поширюється в Європі.

Дедалі більше країн світу запроваджують жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами тощо.
Найпершим в Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.

Згідно з рішенням РНБО, Україна також закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучено, введено обмеження на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення.

Читайте також:
Канада готова надіслати Україні обладнання і ліки для пацієнтів із коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна