У Раді оцінили компенсації люстрованим чиновникам у мільярди гривень

 

Компенсації колишнім чиновникам у разі скасування закону про люстрацію можуть скласти мільярди гривень.

Про це в четвер, 19 березня, розповів голова парламентського комітету з питань правової політики, депутат від “Слуги народу” Андрій Костін у інтерв’ю “РБК-Україна”.

За його словами, повернення до влади тих, хто узурпував її та обіймав посади тільки заради власного незаконного збагачення, не в інтересах суспільства.

Ймовірно, скасування закону про люстрацію спричинить компенсації за рахунок платників податків.

“Мова може йти про сотні мільйонів, а можливо і мільярди гривень. Це не в інтересах народу. Тому я за зважений підхід і за те, щоб на рівні закону визначити, хто дійсно мав бути люстрований, а хто постраждав несправедливо”, – додав Костін.

Як інформувала “Новинарня“, 25 лютого набула чинності постанова Європейського суду з прав людини, яка стверджує, що звільнення за законом “Про очищення влади” порушило права українських чиновників.
Велика палата ЄСПЛ не стала задовольняти запит української сторони на розгляд справи, відтак рішення вступило в силу та є остаточним.

Раніше, 17 жовтня 2019 року, ЄСПЛ уперше опублікував рішення, яким визнав, що люстрація державних службовців в Україні відповідно до закону “Про очищення влади” порушила їхні права.

Читайте також:
Люстрований офіцер СБУ поновився на службі й отримає майже ₴2,5 млн компенсації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна