Італія: тіла загиблих від коронавірусу вивозять військовими вантажівками, крематорії не справляються

 

В італійському Бергамо тіла загиблих від коронавірусу почали вивозити за межі міста на військових вантажівках через те, що місцевий крематорій не справляється з кількістю жертв.

Про це в четвер, 19 березня, повідомляє італійське агентство ANSA із посиланням на свідчення місцевих жителів.

Згідно з наявною інформацією, військові доставляють тіла загиблих в інші регіони країни.

“Крематорій Бергамо, що працює на повну потужність 24 години на добу, може кремувати 25 загиблих. Зрозуміло, що він не витримав навантаження, що випало на останні декілька днів”, – розповів мер Бергамо Джорджио Горі.

Черга вантажівок біля одного з крематоріїв у Італії. Фото: ANSA

У зв’язку з цим у місто прибула колона військової техніки, яка вивезла трупи в інші міста – Модену, Акві Терме, Домодоссолу, Парму, П’яченцу.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=4Llz6O58zyA&feature=emb_logo

Відзначається, що після кремації попіл померлих повернуть назад у Бергамо.

Як пишуть італійські ЗМІ, в останні дні обсяг розділу некрологів у одній з місцевих газет збільшився з 2-3 сторінок до 10.

Агентство цивільного захисту Італії в середу, 18 березня, повідомило про новий “рекорд”: кількість загиблих від коронавірусу в Італії за добу – 475 осіб.

Фото: ANSA

Таким чином кількість смертей за минулу добу зросла на 19%, що є найбільшим “стрибком” з моменту початку епідемії.

Станом на четвер, 19 березня, в Італії 35 713 людей уражені коронавірусом, 2978 – померли, 4025 – вилікувалися.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що карантинні заходи у країні мають бути продовжені після нинішнього встановленого терміну 3 квітня.

“Вжиті заходи, такі як припинення діяльності компаній і закриття шкіл, можуть бути тільки продовжені. Ми готові надати десятки мільярдів державних інвестицій”, – цитує Конте “Європравда” з посиланням на італійські ЗМІ.

Він заявив, що Італії вдалося уникнути краху системи, обмежувальні заходи працюють, але неможливо буде швидко повернутися до колишнього життя, коли епідемія досягне піку і зараження почне зменшуватися.

“На даний момент не має сенсу говорити більше, але ясно, що заходи, які ми прийняли, такі як закриття більшої частини ділової та індивідуальної діяльності країни, можуть бути тільки продовжені”, – сказав Конте.

Читайте також:
“Ломбардія в точці неповернення”: як виглядає медичний колапс Італії через поширення коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна