У вільний доступ виклали фільм про україно-російську війну War for Peace

Фото: ФБ warforpeacefilm

 

Епідемія коронавірусу та визнання стороною конфлікту ОРДЛО не є приводом забувати про україно-російську війну. Десь так подумали творці документального фільму “War for Peace” – режисер Євген Титаренко і продюсерка Наталя Хазан – і виклали свій документальний фільм у відкритий доступ у мережі.

Стрічка про українських добровольців готувалася до участі в фестивалях та до показу в США, але, як відомо, через пандемію коронавірусу “закрито” кордони.

“Позавчора нам надійшла пропозиція віддати наш фiльм на платформу “Артдокмедiя” для безкоштовного перегляду в iнтернетi. Ми подумали й погодились. Через особисту повагу до Вiталiя Манського та через подiï, що розгортаються в Украïнi – Мiнськi угоди i т.п.“, – зазначають автори фільму у соцмережі.

Наразi в багатьох краïнах триває карантин, тож у людей з’являється більше часу, щоб подивитися кiно, зауважують Тітарєв і Хазан.

“Вiйна на iнформацiйному полi не менш важлива. Це правдиве, не постановочне кiно про добровольцiв, якi стали на захист Украïни проти росiйського агресора. І його можна подивитись лише на латвiйськiй платформi документального кiно”, – пояснюють творці фільму.

Дивитися фільм безплатно: тут.

Трейлер:

Довідка
Фільм “War for Peace” знятий 2017 року кримчанином, парамедиком батальйону “Госпітальєри” Євгеном Титаренком. Стрічка просувається зусиллями самого режисера та продюсерко, відомою волонтеркою Наталією Хазан.
Уперше фільм широко згадували у ЗМІ 2017 року, коли він ледь не потрапив до програми фестивалю документальних фільмів “Артдокфест” у Москві. Тоді картина про українських добровольців наразилася на гостру реакцію російської прокуратури та російських “ветеранів внутрішнього конфлікту в Україні”.
Днями творці стрічки писали в соцмережі: “З фiльмом “War for Peace” ми прагнули попасти на фестивалi, витратили кiлька тисяч доларів на фестивальнi збори, але, на жаль, без особистих зв’язкiв це неможливо”.

підготував: Максим Мірошниченко

Читайте також:
Режисерка Цілик відмовилася показувати в Росії фільм про життя фронтової Красногорівки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна