Британія і ЄС скасували переговори щодо Brexit через коронавірус

 

Перемовини щодо торговельної угоди, заплановані на 18-20 березня, між Великою Британією та ЄС були скасовані через пандемію коронавірусу.

Про це у четвер, 12 березня, повідомляє DailyMail.

“Основні торговельні перемовини після Brexit, які мали відбутися у Лондоні наступного тижня, були скасовані через побоювання поширення коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сторони розглядають альтернативні способи проведення переговорів, серед яких, зокрема, використання відеозв’язку.

Голова уряду Британії Борис Джонсон назвав коронавірус “найгіршою кризою охорони здоров’я для цілого покоління” та попередив, що “набагато більше” людей ще помруть від хвороби.

Прем’єр-міністр заявив, що хвороба буде продовжувати поширюватися всім світом, а люди повинні готуватися до “суворої реальності” протягом багатьох місяців.

За його словами, британський уряд розглядає запровадження таких заходів, як заборона спортивних змагань, але поки не ухвалив рішення.

У Великій Британії протягом останньої доби зафіксували 140 нових випадків захворювання на коронавірус. Вперше зростання перевищило сотню випадків.

Як інформувала “Новинарня“, 12 березня в Україні коронавірус виявили у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.

5 березня в Нових Санжарах на Полтавщині закінчилася двотижнева обсервація у евакуйованих, що 20 лютого прибули із Китаю через коронавірус.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

Приблизно у 80% заражених захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 1-2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності сягає 40%. Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

За даними інфографіки Інституту Гопкінса, станом на ранок 13 березня у світі новим коронавірусом заразилися вже 128 343 осіб, а кількість померлих становить 4 720.

Одужали від хвороби наразі 68 324 особи.

Кількість заражених у КНР – 80 932 особи, в Італії – 12 462, Ірані – 10 тис.

Читайте також:
На Житомирщині ізолювали 22 людей, що контактували з інфікованою коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна