Внаслідок обстрілу з ПТРК під Опитним загинув воїн 57 омпбр Євген Черних із Херсонщини

доповнено

8 березня під ракетним обстрілом у районі селища Опитне під Донецьком загинув боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка Євген Черних.

Про це в коментарі “Новинарні” повідомила пресофіцер 57 омпбр Лідія Василенко.

“Це справді так. Євген Черних загинув від обстрілу ПТУРом під Опитним. Є така інформація”, – сказала представниця бригади.

Євген Сергійович Черних народився 1991 року в селищі Райське (Новокаховська міськрада) на Херсонщині.

Як інформувала “Новинарня“, за даними пресцентру штабу Об’єднаних сил, 8 березня російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу вантажівку одного з підрозділів Об’єднаних сил, яка рухалася до позицій українських військовослужбовців у районі селища Опитне (між Пісками та Авдіївкою, на захід від передмістя Донецька). Внаслідок влучання ПТКР один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення та один – бойове ураження.

Стан поранених – “важкий, але стабільний”, розповіла “Новинарні” Лідія Василенко. За її словами, загрози життю бійців немає.

“Станом на ранок двоє поранених уже були в Дніпрі, двоє – в Харкові, один ще в Покровську, – зазначила пресофіцер. – Постраждали обличчя, кінцівки, все, що не було захищено”.

ДОПОВНЕНО. “Загибель побратима – це єдине, до чого ми ніколи не звикнемо. Про це боляче говорити… Боляче писати…
8 березня в районі проведення операції Об’єднаних сил під час виконання бойового завдання в результаті обстрілу позицій ЗСУ збройними формуваннями РФ загинув 29-річний солдат Євген Черних.
Висловлюємо співчуття рідним та друзям Євгена. Він навіки залишився в наших серцях”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці бригади.

За даними ЗМІ, Черних брав участь в АТО. Після звільнення зі Збройних сил Євген до кінця 2019 року працював у Новокаховському комунальному підприємстві “Муніципальна охорона”, яке сформоване з ветеранів АТО/ООС та виконує функції з підтримки громадського порядку і збереження комунальної власності у Новій Каховці й інших населених пунктах ОТГ.

У січні 2020 року солдат Черних підписав другий контракт і вже у складі нового підрозділу відправився на Донбас.

Як інформувала “Новинарня“, в попередні десять днів ворог двічі вчиняв обстріли з ПТРК: у районі Нижньотеплого на Луганщині (від влучання у вантажівку один воїн загинув, четверо – поранені) та біля КПВВ “Мар’їнка” (два воїни були поранені).

За даними “Новинарні“, Євген Черних – четверта (за іншими даними – п’ята) бойова втрата ЗСУ з початку березня 2020 року.

1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району на Луганщині загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських.

3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Івана Виговського Володимир Черненко.

5 березня поблизу селища Піски під Донецьком внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої близько 23:00 загинув старший солдат, військовослужбовець 34-го батальйону 57 омпбр Дмитро Осічкін. У бригаді зазначають, що підрив на розтяжці стався не під час обстрілу, але це не було самогубство чи необережне поводження з гранатою; триває розслідування.

6 березня внаслідок підриву БМП під Кримським на Луганщині загинув командир взводу з 93 омбр “Холодний Яр”, лейтенант Дмитро Фірсов.

Читайте також:
Четверо загиблих героїв лютого: обличчя та історії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна