Росіяни відправили в ОРДЛО українця з незаконним паспортом і підозрою на коронавірус

 

За даними української розвідки, на території Російської Федерації перебуває чоловік з ОРДЛО, який нещодавно повернувся з Китаю та у якого виявлено симптоми коронавірусу COVID-19.

Як у понеділок, 9 березня, передає “Новинарня” з посиланням на пресцентр штабу ООС, ця людина є українським громадянином, але всупереч законодавству України незаконно стала власником російського паспорта.

“Оскільки чоловік має місце реєстрації на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей, росіяни не довго думаючи, вирішили його якнайшвидше доставити в ОРДЛО, а не лікувати у своїх медичних закладах”, – йдеться у повідомленні.

Найближчим часом з російського міста Новошахтинськ очікується передислокація чоловіка з підозрою на коронавірусну інфекцію на неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону в районі пункту пропуску “Довжанський”, а далі чоловіка передадуть до однієї з лікарень на території ОРДЛО.

У пресцентрі зазначили, що Росія активно інформує про кількість російських паспортів, які отримали мешканці непідконтрольної уряду України території та які привілеї очікують “потенційних росіян”, але водночас легко відмовляється від своїх “новоспечених громадян”, вкотре демонструючи лицемірність.

Цей випадок яскраво свідчить й про неготовність країни-агресора у разі загострення епідеміологічної обстановки взяти під контроль ситуацію у зв’язку з можливим поширенням коронавірусу навіть на своїй території, зазначають у штабі ОС.

Читайте також:
У Китаї назвали терміни, коли коронавірус перестане поширюватися світом

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на ранок 9 березня у світі зафіксовано понад 110 тисяч випадків зараження коронавірусом. 3895 особа померла від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – 62 053 людини.
Найбільше інфікованих у Китаї – 80735 (померли – 3007), Південній Кореї – 7382 (50 померлих), Італії – 7375 (366 померлих) та Ірані – 6566 (194 померлих). У Росії зафіксовано 17 інфікованих.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. Він залишається єдиним інфікованим в Україні.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна