Україна не розглядає постачання води в Крим, – глава МЗС Кулеба

 

Українська влада не розглядає можливості відновлення постачання води до окупованого РФ Криму.

Про це в ефірі телеканалу “Інтер” ввечері 6 березня заявив новопризначений міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає “Укрінформ“.

“Україна не розглядає можливості відновлення постачання дніпровської води до окупованого Криму. Я хочу, щоб усі спекуляції, підозри та домисли на цю тему припинилися”, – сказав Кулеба.

За його словами, наразі ведуться переговори з Росією про звільнення полонених, про додаткові точки розведення та про проведення саміту в нормандському форматі наприкінці квітня, щоб зробити крок до деокупації та відновлення територіальної цілісності України.

“Ми працюємо над тим, щоб ця зустріч відбулася наприкінці квітня”, – додав Кулеба.

Як повідомляла “Новинарня“, у вечірньому ефірі “1+1” 5 березня новопризначений прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що воду в окупований Крим треба подавати, тому що там живуть українці, а Крим — це Україна.
6 березня Шмигаль підтвердив, що в разі необхідності Україна може доставляти в окупований Крим “воду для господарських потреб, для пиття – хоч цистернами, хоч каністрами, хоч бутлями”, і це “це наш обов’язок перед українцями”. Водночас глава уряду наголосив, що Україна не буде постачати воду в окупований Крим для промислових і військових об’єктів.

Читайте також:
У Криму відреагували на слова Шмигаля про відновлення водопостачання

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна