Бойовики “ДНР” визначили російську “єдиною державною” на окупованій Донеччині

 

У п’ятницю, 6 березня, окупаційна адміністрація Росії “позбавила статусу державної” українську мову на підконтрольній їй території в ОРДО.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив журналіст Денис Казанський у фейсбуці.

“У ОРДЛО тим часом триває викорінення української мови. Чергове підтвердження того, що ніякої реінтеграції Донбасу не планується. Йде протилежний процес”, – написав журналіст.

“Депутати “Народної Ради” “ДНР” внесли зміни в “Конституцію країни”, позбавивши українську мову статусу державної. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі “Народної Ради””, – написали пропагандисти у сепаратистських ЗМІ.

Представник бойовиків Олексій Сухінін зазначив, що “закон, виключаючи українську мову з числа державних в “ДНР”, не порушує прав громадян країни, “зокрема, на використання української мови як мови приватного спілкування, при здобутті дошкільної, початкової загальної і основної загальної освіти”.

Як інформувала “Новинарня“, раніше радник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Сивохо анонсує створення платформи “примирення і єдності” Києва з ОРДЛО.

Читайте також:
Нардепи Бужанський і Волошин прагнуть дозволити виступати в Раді російською

“Можешь на нормальном языке говорить?!” Ким був Артем Мирошниченко в Бахмуті і за що його вбили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна