“Мене не цікавить думка Бужанського”: Рада розглядає відставку генпрокурора Рябошапки

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив позачергове засідання, під час якого депутати розглядатимуть питання щодо висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

У залі в четвер, 5 березня, зареєструвалися 311 народних депутатів.

Згідно з порядком денним, передбачається розгляд проєкту постанови №3154 “Про висловлення недовіри Генеральному прокуророві Рябошапці Р. Г.”

Участь у позачерговому засіданні взяв сам генпрокурор Руслан Рябошапка.

“Постанова побудована на брехні на маніпуляції. Мене не цікавить думка Бужанського. Для мене найкращою оцінкою та відповіддю цій постанові є лист батька Катерини Гандзюк, у якого нарешті з’явилася надія, що вбивці його доньки будуть покарані. Я не став нічиїм слугою. Я був і є незалежним. А незалежного прокурора не можна змусити, його можна тільки звільнити. І я йду. Але я йду для того, щоб повернутися”, – заявив Рябошапка з трибуни ВР.

Його слова частина залу зустріла оплесками.

Після виступу Рябошапка залишив залу парламенту і не став відповідати на запитання депутатів.

Водночас, заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук заявила, що в разі звільнення Рябошапки, відповідно до процедури, одночасне призначення нового генпрокурора неможливе. Вона допустила при цьому, що для призначення нового генпрокурора може бути скликане ще одне позачергове засідання парламенту.

Разом з тим, президент Володимир Зеленський під час візиту у Полтавську область цього дня заявив, що вважає генерального прокурора Руслана Рябошапку хорошим спеціалістом, який, однак не впорався із поставленими завданнями.

“Мене будуть запитувати ай-яй-яй, не можна чіпати генпрокурора. Ви знаєте, ми з ним пройшли довгий шлях на передвиборчій кампанії. Але хай там голосують депутати, як вони хочуть. Моя особиста думка: немає результату – не маєш займати місце. Як президент я ставлю собі те ж саме… Руслан – гарний спеціаліст, але не показав результат. Немає пріоритетів товариш-не товариш”, – сказав президент.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 серпня Верховна Рада затвердила кандидатуру Руслана Рябошапки на посаду генерального прокурора.

Наразі відомо про наміри офісу Зеленського призначити новим генпрокурором юриста “Кварталу 95” Сергія Іонушаса.призначити новим генпрокурором юриста “Кварталу 95” Сергія Іонушаса.

Читайте також:
“Хочемо крові”: Рябошапка пообіцяв притягати чиновників до відповідальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна