В Україні зарплати жінок на 25% менші, ніж зарплати чоловіків, – Мінсоцполітики

 

Сьогодні в Україні є значний розрив в економічній спроможності між жінками та чоловіками, тому жінки в середньому отримують зарплату на 25% меншу, ніж чоловіки.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 3 березня, про це заявив заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський.

“Зберігається високий рівень гендерної сегрегації на ринку праці. Поширене дискримінаційне ставлення роботодавців до працівниць-жінок як на рівні працевлаштування, так і кар’єрного зростання”, – сказав він.

Урядовець наголосив, що крім розриву у зарплаті це призводить “до відмінності в якісних характеристиках зайнятості і соціальному статусі жінок і чоловіків”.

Чиновник додав, що основними пріоритетами у прискоренні прогресу щодо гендерної рівності визначили такі завдання:

  • викорінення насильства проти жінок;
  • участь у політичній діяльності;
  • право на працю і права на робочому місці;
  • зниження ризику лих і відновлення сталості з урахуванням гендерних аспектів;
  • неоплачуваний догляд та домашня робота/угоди щодо роботи і особистого життя (наприклад, оплачувана відпустка по вагітності і пологах або відпустка по догляду за дитиною, послуги по догляду).

Наразі у Міністерстві планують реалізацію Пекінської платформи дій та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, зокрема, побудову ефективної системи протидії насильству, підтримку вразливих груп жінок із дотриманням найкращих інтересів дитини.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Кабмін прив’язав зарплату чиновників до середньої по Україні й скоротив премії.

Читайте також:
У Мінсоцполітики представили стратегію зростання пенсій

Борги перед шахтарями: Зеленський пригрозив залишити урядовців без зарплат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна