Кабмін прив’язав зарплату чиновників до середньої по Україні й скоротив премії

 

Кабінет Міністрів України погодив рішення про обмеження заробітної платні та премій керівникам органів виконавчої влади.

Про це прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив президенту, інформує пресслужба ОП у вівторок, 4 лютого.

Під час наради за участю представників Кабінету Міністрів і Верховної Ради прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив президенту, що уряд ухвалив рішення впорядкувати питання виплати зарплат керівникам міністерств.

“Ми домовилися про те, що зарплата міністра, заступника міністра, інших високопосадовців буде прив’язана до середньої зарплати по країні. Зарплата міністрів та їхніх заступників буде в діапазоні від трьох до п’яти середніх заробітних плат. І потрібно припиняти виплати по 200-400% премій – максимальна премія буде не більше ніж один оклад”.

Також, за його словами, вся інформація про зарплати керівництва Кабінету Міністрів буде публічною та оприлюднюватиметься щомісяця.

“Мені здається, дуже справедливо, що ви прив’язуєте платню з коефіцієнтом до середньої заробітної плати по країні, і якщо вона збільшується, то у всіх збільшується, а якщо зменшується, то й у високопосадовців також”, – зазначив Зеленський.

Як писала “Новинарня“, прем’єр-міністр Олексій Гончарук пояснив великі виплати міністрам свого уряду наприкінці року тим, що вони припинили практику тіньових схем та живуть лише на зарплату.

Читайте також:
У Мінкульті зросли зарплати керівників у 10-20 разів: Бородянський пояснює, за що

Від Болгарії до Люксембургу: стали відомі нові мінімальні зарплати в ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна