“Припинили схематоз, живуть на зарплату”: прем’єр Гончарук пояснив високі виплати урядовцям

 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук пояснив великі виплати міністрам свого уряду наприкінці року тим, що вони припинили практику тіньових схем та живуть лише на зарплату.

Про це глава Кабміну написав у соцмережі ввечері у вівторок, 14 січня.

“Багато років в Україні чиновники офіційно отримували по декілька тисяч гривень, а за тіньовими схемами крали десятки та сотні мільйонів доларів або отримували зарплати в конвертах.
Їм не потрібна була офіційна висока зарплатня, бо вони, офіційно прибідняючись, за кулісами грабували країну і людей. Українців просто обдурювали.
Ми припинили ганебну практику тіньових схем та відкатів в уряді”, – ідеться в дописі Гончарука у фейсбуці.

“Наш уряд — перший, міністри якого живуть так, як і представники влади у будь-якій цивілізованій країні — на зарплату від платників податків. Дані по зарплатах, які отримують міністри, є абсолютно відкритими”, – заявив прем’єр.

За його словами, у повідомленнях щодо зарплат працівників уряду зараз “багато маніпуляцій”.

“Прошу не спекулювати цифрами, а розбиратися до кінця. У деяких випадках міністри в грудні отримали з затримкою виплати за декілька місяців. Представники Кабінету Міністрів нададуть деталізацію з поясненнями.
Ми розуміємо підвищену увагу до цього процесу, але це — єдиний правильний шлях. Це — невід’ємна складова подолання корупції у владі”, – зазначив Олексій Гончарук.

“Наша принципова позиція — в уряді не буде корупціонерів і схем. Припинивши схематоз та зробивши міністрам білі високі зарплати, ми долаємо корупційну практику у владі”, – вважає прем’єр.

Він переконує: держслужбовці всіх рівнів мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем. Крім цього, вони мають завжди пам’ятати про невідворотність покарання за посадові зловживання — тільки так влада буде працювати ефективно.

“Міністри — державні топ-менеджери, їхня робота має відповідно винагороджуватися та, безумовно, на них покладена велика відповідальність за результати їх роботи.
Саме тому ми впроваджуємо ключові показники ефективності, за якими будуть оцінюватись результати роботи чиновників з відповідними висновками”, – пояснив Гончарук.

Читайте також:
У Мінкульті зросли зарплати керівників у 10-20 разів: Бородянський пояснює, за що

Топ-менеджери “Нафтогазу” отримають 700-мільйонну премію: Вітренко обґрунтував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна