“Слуги” розділять об’єднані раніше мінекономіки та сільського господарства, – Качура

 

У фракції “Слуга народу” вважають необхідним відокремити посади міністра економічного розвитку та міністра сільського господарства.

Про це у вівторок, 3 березня, передає “Новинарня” з посиланням на “РБК-Україна”.

За словами заступника голови комітету з питань організації державної влади від фракції “Слуга народу” Олександра Качури, через об’єднання відомств страждає певна галузь, адже зараз у керівника міністерства немає часу займатися цим напрямком.

“Питання не в персоналіях, а в цілому в роботі та в підході. Тому що міністр економіки та міністр сільського господарства… не можуть бути об’єднані ці міністерства. Адже руки не добираються в нього, а є ще й сільське господарство. Тобто, буде очевидно страждати якась галузь від того, що у керівника немає часу займатись цим напрямком. Тому ми будемо обговорювати багато питань. Перше – це розділення, кадрові зміни”, – сказав Качура та додав, що кадрові зміни точно відбудуться.

Як інформувала “Новинарня“, очільник Кабміну Олексій Гончарук прокоментував свою можливу відставку.

28 лютого голова Верховної Ради Дмитро Разумков оголосив про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на 4 березня, на 16:00.

Рада розглядатиме “питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку”.

Також повідомлялося, що на посаду прем’єр-міністра розглядається кандидатура Сергія Тігіпка, який підпадає під закон про люстрацію, оскільки як в уряді Миколи Азарова обіймав посаду віце-прем’єра.

Разом з тим, у розмові з журналістами голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія обіцяв, що Тігіпка не зроблять прем’єром.

У вівторок, 3 березня, Конституційний суд України продовжить розгляд скарги на закон “Про очищення влади”, згідно з яким 47 чиновників часів президентства Віктора Януковича, не мають права обіймати посади у владі.

Читайте також:
В уряді може з’явитися віцепрем’єр із оборони, – Арахамія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна