Позачергове засідання ВР: будуть перестановки в уряді, але Тігіпка прем’єром не зроблять, – Арахамія

 

На позачерговому засіданні Верховної Ради 4 березня розглянуть, крім іншого, кадрові зміни в уряді.

Про це заявив голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на каналі “Україна” ввечері 28 лютого.

“Дійсно, в Кабміні зараз є такі вимоги, що наближається економічна криза нібито, є ознаки. Є можливість епідемії коронавірусу, і треба Кабмін перетворити фактично в штаб. Для того, щоб він став штабом, треба зробити декілька кадрових рішень, в тому числі. Ми хочемо посилити Кабмін, зробити його оперативнішим, більш досвідченим і таке інше… Когось долучити та когось вилучити, в тому числі”, – сказав Арахамія.

При цьому він зазначив, що кандидатура урядовця часів Кучми і Януковича Сергія Тігіпка, з яком велися співбесіди, на посаду глави уряду розглядатися не буде.

Також Арахамія відмовився називати будь-які прізвища, кого можуть призначити до Кабінету Міністрів, хоча йому вони відомі.

“Коли ви оголосите будь-яке прізвище — на людину ллється стільки бруду, що я просто не хочу навіть людину так підставляти під ризики”, – пояснив голова фракції монобільшості.

Крім того, Давид Арахамія зазначив, що на позачерговому засіданні парламент має розглянути законопроєкти, які наразі “блокуються” розглядом численних правок до законопроєкту про ринок земель сільгоспризначення (увійшовши в розгляд одного закону, ВР не може розглядати інші питання порядку денного). У “блокуванні” роботи Верховної Ради Арахамія звинуватив фракцію “Опозиційна платформа – За життя”.
За його словами, очікується також звітування правоохоронців перед парламентом.

Нагадаємо, 28 лютого стало відомо, що Верховна Рада на вимогу президента Володимира Зеленського збереться на позачергове засідання о 16-й годині 4 березня.
За даними ЗМІ, парламент може розглядати кадрові питання. Шириться інформація про можливі заміни міністрів закордонних справ, оборони та інших посадовців, зокрема й глави уряду Олексія Гончарука.

Читайте також:
“Геть Аваковірус!”: на акції під ОП з вимогою відставки Авакова сталися сутички з поліцією. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна