Звільнені з полону українці почали отримувати по 100 тис. матеріальної допомоги, – Коляда

 

На банківські картки звільнених наприкінці грудня з полону українців почали надходили 100 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Про це у вівторок, 3 березня, повідомила очільниця Мінветеранів Оксана Коляда.

“Сто тисяч гривень матеріальної допомоги почали надходити на банківські картки звільнених наприкінці грудня полоненим! Загалом 65 осіб (як цивільні, так і військовослужбовці) отримають ці кошти”, – уточнила Коляда.

За її словами, найоперативніше спрацював держбанк, решта установ перераховує гроші.

Також міністр нагадала, що саме щодо 65 осіб напередодні прийняла рішення Міжвідомча комісія з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України, яка створена при Мінветеранів.

Коляда додала, що щодо решти звільнених 29 грудня 2019 року робота ведеться, і нагадала, що до деяких з них є питання від правоохоронних органів.

Інформацію підтвердив також і звільнений з полону журналіст Станіслав Асєєв.

“Перерахували 100 тисяч. Іншим хлопцям кошти теж почали надходити”, – написав він у фейсбуці.

Читайте також:
Звільнені полонені отримають по ₴100 тис. наступного тижня, – Мінветеранів

Останній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області у форматі 76 на 123. Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.
Цьому передували домовленості саміту лідерів “нормандського формату” 9 грудня в Парижі про обмін “всіх встановлених на всіх встановлених”.

Читайте також:
Практично домовилися про звільнення з полону 200 українців, – Зеленський

Про наступний обмін полоненими можуть домовитись у лютому-березні, – Пристайко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна