Звільнені полонені отримають по ₴100 тис. наступного тижня, – Мінветеранів

 

Українці, звільнені з полону на Донбасі, почнуть отримувати матеріальну допомогу у 100 тисяч гривень з наступного тижня.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 24 лютого, про це повідомили у пресслужбі Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО (Мінветеранів).

“Звільнені полонені отримають по сто тисяч гривень матеріальної допомоги вже протягом тижня… З наступного понеділка люди отримають на свої банківські рахунки по сто тисяч грошової допомоги і ми нарешті закриємо це питання”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли, що майже два місяці Мінветеранів ледь не щодня працює зі звільненими полоненими.

Як писала “Новинарня“, раніше український журналіст Юрій Бутусов написав, що жоден зі звільнених два місяці тому українських полонених не отримав обіцяну компенсацію в 100 тисяч гривень.

Останній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області у форматі 76 на 123. Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.
Цьому передували домовленості саміту лідерів “нормандського формату” 9 грудня в Парижі про обмін “всіх встановлених на всіх встановлених”.

Читайте також:
Практично домовилися про звільнення з полону 200 українців, – Зеленський

Про наступний обмін полоненими можуть домовитись у лютому-березні, – Пристайко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна