“Як в інших країнах”: під Радою започаткували церемоніал Почесної варти НГУ з прапором. ФОТО

 

Біля Верховної Ради в неділю, 1 березня, відбувся урочистий захід із нагоди започаткування традиції несення Почесної варти Національною гвардією України.

Як повідомляє “Укрінформ“, дійство супроводжувалося підняттям Державного Прапора України.

За інформацією пресслужби ВР, несення Почесної варти Національної гвардії України та підняття Державного Прапора перед будівлею Верховної Ради України стане постійним церемоніалом вшанування державних символів у вихідні та святкові дні.

Як заявив під час урочистої церемонії голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Україна започаткувала традицію несення Почесної варти у вихідні та святкові дні, як це робиться в багатьох країнах.

“Це гарна традиція, яка буде існувати багато років — це підняття прапора і це Почесна варта у вихідні та святкові дні. Таке є багато де в різних державах світу, і я думаю, що Україна не повинна відставати від цього позитивного, гарного і почесного тренду”, – сказав Разумков.

“Мені особливо важливо, що саме Національна гвардія буде нести почесну варту перед будівлею українського парламенту, оскільки 31 серпня 2015 року тут, на цій площі, загинули чотири співробітники Національної гвардії України. Я думаю, що ми це повинні пам’ятати, ми повинні зробити так, щоб це ніколи не було повторено. І ми повинні зробити так, щоб лише тут Національна гвардія в мирній державі несла свою службу”, – додав спікер парламенту.

Фото: Укрінформ

В урочистостях взяли участь також керівники апарату ВР, командувач НГУ Микола Балан, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, народні депутати, журналісти, представники громадськості.

Читайте також:
Зеленський просить Раду підпорядкувати йому Нацгвардію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна