Зеленський просить Раду підпорядкувати йому Нацгвардію

 

Президент України Володимир Зеленський просить Верховну Раду нового скликання вивести Національну гвардію з системи Міністерства внутрішніх справ і перепідпорядкувати її президенту.

Відповідна інформація з’явилася на сайті парламенту.

Зокрема, у запропонованому законопроєкті міститься норма про те, що діяльність Національної гвардії буде спрямовуватися президентом через командувача Нацгвардії, який безпосередньо керує силовою структурою.

Крім того, із закону про Національну гвардію повністю виключаються норми про міністра внутрішніх справ, а всі зазначені повноваження передаються командувачу НГУ.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні Верховна Рада України проголосувала за склад нового Кабінету Міністрів, посаду в якому зберіг міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте також:
“Призначення уряду зі старим Аваковим – це зрада Зеленським своїх виборців”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна