Нові ділянки розведення на Донбасі потребують доопрацювання, – ОБСЄ

 

Спеціальний представник ОБСЄ Хайді Грау заявила, що питання додаткових ділянок розведення сил у Донбасі потребує доопрацювання.

Про це Грау заявила в середу, 26 лютого, після засідання Тристоронної контактної групи в Мінську, передає “Белта”.

Вона додала, що на засіданні Тристоронньої контактної групи сторони приділили багато часу і зусиль для розв’язання цього питання.

“Поряд із загальною ситуацією безпеки в зоні конфлікту, в центрі уваги робочої групи з безпеки сьогодні було питання, пов’язане з визначенням додаткових ділянок розведення сил і засобів. Сторони приділили багато часу і зусиль цього питання. Однак воно ще вимагає доопрацювання”, – заявила Грау.

За її словами, на засіданні ТКГ також були також порушені питання протимінної діяльності. При цьому спецпредставник ОБСЄ нагадала, що “головною причиною цивільних жертв, а в цьому році це вісім осіб з 14, залишаються міни”.

Також вона додала, що гуманітарна група обговорила питання обміну утримуваних осіб, забезпечення ефективного пошуку зниклих безвісти і можливості відкриття нових пунктів пропуску через лінію дотику.

“Економічна робоча група приділила особливу увагу питань виплати пенсій та водопостачання в ОРДО і ОРЛО, політична група обговорювала питання особливого статусу ОРДО і ОРЛО, а також імплементації “формули Штайнмаєра” в українське законодавство”, – заявила Грау.

Читайте також:
Засідання ТКГ у Мінську: відреагували на атаку біля Золотого, не домовилися щодо ділянок розведення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна