На Донеччині загинув боєць 58 омпбр Дмитро Гринь

доповнено

Уранці в середу, 26 лютого, на Донбасі на невідомому вибуховому пристрої підірвався та загинув український військовослужбовець.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

“На превеликий жаль, сьогодні зранку внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинув військовослужбовець Об’єднаних сил”, – розповів на денному брифінгу в пресцентрі МОУ полковник Максим Праута.

Водночас міський голова Шостки Микола Нога назвав ім’я загиблого 26 лютого воїна.

“Сьогодні Сумщина понесла ще одну втрату – на фронті героїчно загинув житель Шостки Дмитро Гринь, 1992 року народження”, – написав у фейсбуці мер.

“Після закінчення ЗОШ №5 Дмитро навчався у ВПУ-19. Починаючи з січня 2019 року молодий чоловік проходив службу за контрактом у лавах Збройних сил України. Служив старшим водієм мотопіхотного відділення. Дмитро загинув під час виконання бойових завдань в районі проведення ООС”, – розповів Микола Нога.

По обіді пресслужба 58-ї мотопіхотної бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського підтвердила бойову втрату у своїй військовій частині та особу загиблого – Дмитра Гриня.

У вечірньому зведенні пресцентру штабу ОС зазначено, що 26 лютого “поблизу населеного пункту Майорськ (Донецька область, район Горлівки – “Н”) внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав важке поранення, несумісне з життям”.

За даними “Новинарні“, Дмитро Гриньтретя бойова втрата Об’єднаних сил у лютому 2020 року.

1 лютого під гранатометним обстрілом на Луганщині загинула медик 93 омбр ЗСУ “Холодний Яр” Клавдія Ситник.

18 лютого в бою на схід від Золотого загинув гранатометник 72 омбр імені Чорних Запорожців ЗСУ 22-річний Максим Хитайлов.

Читайте також:
5 років Дебальцевого: імена всіх загиблих українців

11 загиблих героїв січня: ОБЛИЧЧЯ, ІСТОРІЇ

На Прикарпатті поховали бійця 80 одшбр Михайла Турчина, який загинув у вересні 2014-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна