У США місцева влада чинить опір розміщенню хворих на коронавірус, – NYT

 

Влада США має труднощі у плануванні карантину для заражених коронавірусом через опір з боку місцевих чиновників.

Про це у понеділок, 24 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на The New York Times.

“Невизначеність і недовіра заважають федеральним спробам спланувати карантин американців, заражених коронавірусом. Щонайменше, 34 людини в Сполучених Штатах здали позитивний тест на вірус, більшість з них після поїздки за кордон, і влада попередила про серйозність загрози”, – йдеться в статті.

Місто Коста-Меса в штаті Каліфорнія звернулося до суду, щоби заблокувати спроби штату і федеральних чиновників, принаймні тимчасово, розмістити десятки людей, евакуйованих з Азії, в державному житловому центрі на міській території.

На спішно скликаній пресконференції в суботу, 22 лютого, виборні посадові особи в Коста-Месі, місті з населенням 113 000 осіб, розташованому приблизно в 40 милях на південь від Лос-Анджелеса, висловили незгоду з планом штату із відправки десятків пацієнтів у центр розвитку Fairview, майже порожню державну лікарню, яка раніше використовувалася для людей з порушеннями розвитку.

“Ми – співчутливе співтовариство. Але ми не збираємося залишатися тим місцем, куди все скидають свої кризи і очікують, що ми виправимо їх”, – сказала мер міста Катріна Фоулі.

Місцевим чиновникам в Коста-Месі повідомили про план в четвер, 20 лютого, увечері, вони подали запит на екстрену судову заборону до федерального суду наступного дня. Суд виніс тимчасову заборону і питання про її продовження розглянуть в понеділок у другій половині дня.

Федеральний уряд заявив суду, що запит міста був юридично необґрунтований і що “він ставить під загрозу безпеку і добробут американського народу”, перешкоджаючи зусиллям штату і федерального рівня з подолання кризи.

Офіційні особи штату Алабама також з тривогою відреагували на новину про те, що пацієнтів з коронавірусом вже в середу можуть відправити в будівлю Федерального управління з надзвичайних ситуацій на колишній військовій базі в Анністоні.

У неділю, 23 лютого, губернатор Алабами Кей Айві заявила, що пізно ввечері в п’ятницю вона дізналася про план Департаменту охорони здоров’я та соціальних служб з переведення деяких пацієнтів, евакуйованих з круїзного лайнера Daimond Princess, на колишню військову базу в Анністон. Вона швидко повідомила про це сенаторам і членам Конгресу від Алабами.

“Я абсолютно ясно дала зрозуміти, що, в той час як штат Алабама хоче тісно співпрацювати з адміністрацією Трампа, щоб допомогти американцям, у яких, можливо, був позитивний результат на коронавірус, були деякі серйозні побоювання з приводу того, чому був обраний об’єкт в Анністоні і як, з логістичної точки зору, все це буде проводитися. Перш за все, мій пріоритет – захищати людей Алабами”, – йдеться в її заяві.

Міністерство охорони здоров’я штату Алабама пізніше опублікувало заяву, в якій йшлося, що федеральні чиновники запевнили, що план розміщення пацієнтів в Анністоні є всього лише резервним планом на випадок, якщо установи в інших штатах не зможуть впоратися з навантаженням, і що жодного пацієнта не планують відправляти до Алабами.

Як інформувала “Новинарня“, у Китаї заявили про створення вакцини проти коронавірусу.

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини.

4 лютого в японському порту Йокогама поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Цей корабель став найбільшим вогнищем поширення коронавірусу поза межами Китаю.
Під наглядом лікарів на судні перебували близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні були 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці. Їх разом з іншими інфікованими перемістили до шпиталю.

За даними МОЗ України, станом на 24 лютого 2020 року у світі зареєстровано 79 360 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2 619 – летальні. Одужало вже 25 360 осіб.
За межами Китаю виявлено 2 098 випадків у 29 країнах світу. В країнах Європи зареєстровано 201 випадок (Німеччина – 16; Франція – 12; Великобританія – 9; Італія – 157; Росія – 2; Іспанія – 2; Фінляндія, Швеція та Бельгія по одному випадку).
В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Читайте також:
Коронавірус в Італії: уже понад 130 хворих, влада ізолює регіони

Росія забрала своїх хворих на коронавірус із лайнера Diamond Princess у Казань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна