74% українців не підтримали протести через евакуацію з Китаю, – опитування

 

Результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” протягом 22-23 лютого 2020 року, продемонстрували, що 74% не підтримують протести проти розміщення евакуйованих з Китаю.

Відповідне дослідження оприлюднили в понеділок, 24 лютого, на сайті соціологічної групи “Рейтинг”.

За результатами опитування 74 % українців не підтримали протести проти розміщення евакуйованих з Китаю.

Підтримують такі дії лише 15%.

11% опитаних вагалися з оцінкою.

Чим вищий рівень освіти та доходів, тим вищий рівень несприйняття протестів проти евакуації. У регіональному розрізі найбільше тих, хто не підтримав такі дії, – на Півдні країни (80%).

Інфографіка: Соціологічна група Рейтинг

Найбільше підтримують протести на сході країни (19%), найменше – на Півдні (11%).

Значна різниця спостерігається серед різних груп за освітою: протести підтримали 21% опитаних із середньою, 15% із середньою спеціальною і 12% з вищою освітою.

Також дещо більше підтримують протести серед бідних – 20%, в той час як серед людей із середніми доходами таких всього 9%.

Читайте також:
Волонтер Мочанов хоче влаштувати творчий вечір для евакуйованих українців

Aвтобуси з евакуйованими закидали камінням.
Але вони в’їхали до санаторію в Нових Санжарах

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

Усі ці люди не є хворими на коронавірус і не мають жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

Місцеві мешканці організували протести проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах. Зокрема, протестувальники перекрили міст через річку Ворскла, а коли автобуси з евакуйованими співвітчизниками все ж проїхали, закидали їх камінням.

Поліція відзвітувала про затримання 24 осіб.

Депутати Новосанжарської селищної ради звернулися до президента та заявили, що вони категорично проти розміщення евакуйованих Уханя в селищі. За словами депутатів, у Нових Санжарах немає ніяких умов для перебування карантинного типу, оскільки немає ізоляторів, боксів чи належної вентиляційної системи.

У Полтавську область вилетів прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Він заявив, що в Нових Санжарах працюватиме оперативний штаб уряду.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у 4-5 разів більше людей, ніж помирають.

Так, уже вилікувалися двоє українців з персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19.

Читайте також:
ПЦУ закликає українців не піддаватися ненависті через евакуйованих із Китаю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна