Гончарук вилетів до Нових Санжар, де протестують через евакуйованих із КНР

 

Очільник уряду Олексій Гончарук терміново відбув до Полтавської області у зв’язку з протистоянням жителів і влади у Нових Санжарах.

Про це інформує “Новинарня” у четвер, 20 лютого, з посиланням на пресслужбу прем’єр-міністра.

​​Невідкладно вилітаю до Полтавської області. Оперативний штаб Уряду працюватиме в Нових Санжарах”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 лютого мешканці селища Нові Санжари, що у Полтавській області, стоять перед мостом через річку Ворсклу, щоби не пропустити до санаторію транспорт із евакуйованими з Китаю українцями.

Раніше того ж дня літак із евакуйованими українцями з Китаю приземлився у аеропорту“Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

Українців буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавській області.  Протягом 14 днів там вони перебуватимутьв обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у 4-5 разів більше людей, ніж помирають.

Читайте також:
ПЦУ закликає українців не піддаватися ненависті через евакуйованих із Китаю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна