Прибуття евакуйованих із КНР: у Нових Санжарах блокують міст через Ворсклу

 

Мешканці селища Нові Санжари, що у Полтавській області, стоять перед мостом через річку Ворсклу, щоби не пропустити до санаторію транспорт із евакуйованими з Китаю українцями.

Про це у четвер, 20 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на видання “Полтавщина”.

“Приблизно 200 місцевих мешканців стоять перед мостом через Ворсклу, щоби не пропустити до санаторію транспорт із евакуйованими з Китаю українцями. Протестувальників з двох боків оточили підрозділі поліції, Нацгвардії та ТОР патрульної поліції. Одна із місцевих мешканок говорить, що пропустять транспорт, якщо Володимир Зеленський поселить поруч із санаторієм власних дітей”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією голови Новосанжарської райради Геннадія Супруна, влада залучила до розблокування доріг 3500 правоохоронців.

Зранку 20 лютого місцеві жителі перекрили під’їзди до райцентру, проте нацгвардійці змогли пробитися через перешкоди.

Наразі мешканці чекають на автобуси, які мають прибути з аеропорту Харкова.

За даними видання, медичний центр “Нові Санжари” Національної гвардії України, що знаходиться в житловому масиві селища, немає умови для перебування карантинного типу, адже нема ні ізоляторів, ні боксів, належної вентиляційної системи, щоби була проведена ізоляція. Каналізаційна система під’єднана до централізованої каналізаційної системи селища, яка витікає на відкриті поля фільтрації в селі Зачепилівка.

Раніше в уряді запевнили, що персонал медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” вивезли з об’єкту, тому він не контактуватиме з евакуйованими з Уханя людьми.

Всі евакуйовані громадяни, екіпаж та особи супроводу розміщені в індивідуальних приміщеннях із належним рівнем комфорту для проживання. Відходи будуть утилізовані в спеціальний спосіб, вони не будуть потрапляти у загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки обов’язково будуть знезаражені.

Як інформувала “Новинарня“, 20 лютого літак із евакуйованими українцями з Китаю приземлився у аеропорту“Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

Українців буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавській області.  Протягом 14 днів там вони перебуватимутьв обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у 4-5 разів більше людей, ніж помирають.

Читайте також:
Facebook заблокував акаунти, якими розвідка РФ поширювала дезінформацію про Україну

Коронавірус vs Небесна сотня: психологічна війна Росії проти України триває, – політолог

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна