Медцентр у Нових Санжарах охороняють 200 силовиків

 

Поліція відпустила 23 з 24 затриманих демонстрантів у Нових Санжарах, територію медичного центру охороняють 200 правоохоронців.

Про це в п’ятницю, 21 лютого, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Як зазначили в МВС, ще один затриманий учасник акцій протестів знаходиться на даний момент під вартою.

“Поліція Полтавській області повідомляє, вчора, 20 лютого, 24 найбільш агресивних особи були вилучені з натовпу і доставлені в територіальні відділи Нацполіції. Всі особи ідентифіковані, на період досудового розслідування 23 затриманих відпустили додому, ще один перебуває під вартою за статтею 208 КК”, – повідомили правоохоронці.

Також у поліції додали, що станом на ранок 21 лютого ситуація в Нових Санжарах спокійна.

Правоохоронці Полтавської області несуть службу в посиленому режимі.

Цілодобово на патрулюванні знаходиться 200 правоохоронців, як поліцейських, так і гвардійців.

“Правоохоронці, які несуть службу, не мають можливості контактувати з громадянами у санаторії. Всі, хто прибув вчора з Китаю, в тому числі і медики, знаходяться в обсервації”, – наголосили в МВС.

Під час сутичок, нагадують в МВС, постраждало дев’ятеро поліцейських.

“Чотирьом надали першу домедичну допомогу у лікарні і відпустили додому. Ще п’ятеро перебувають на стаціонарному лікуванні та потребують додаткового обстеження. Окремі правоохоронці постраждали внаслідок потрапляння каміння в область голови”, – йдеться у повідомленні

Зазначається, що до медиків звернулась також одна цивільна особа. Лікарі констатували легкі тілесні ушкодження, надали медичну допомогу та відпустили додому.

Наразі ситуація у Нових Санжарах спокійна.

Читайте також:
Aвтобуси з евакуйованими закидали камінням.
Але вони в’їхали до санаторію в Нових Санжарах

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

Усі ці люди не є хворими на коронавірус і не мають жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

Місцеві мешканці організували протести проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах. Зокрема, протестувальники перекрили міст через річку Ворскла, а коли автобуси з евакуйованими співвітчизниками все ж проїхали, закидали їх камінням.

Поліція відзвітувала про затримання 24 осіб.

Депутати Новосанжарської селищної ради звернулися до президента та заявили, що вони категорично проти розміщення евакуйованих Уханя в селищі. За словами депутатів, у Нових Санжарах немає ніяких умов для перебування карантинного типу, оскільки немає ізоляторів, боксів чи належної вентиляційної системи.

У Полтавську область вилетів прем’єр-міністр Олексій Гончарук. Він заявив, що в Нових Санжарах працюватиме оперативний штаб уряду.

У Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у 4-5 разів більше людей, ніж помирають.

Так, уже вилікувалися двоє українців з персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19.

Читайте також:
ПЦУ закликає українців не піддаватися ненависті через евакуйованих із Китаю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.